Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2007

Ας μην το παιδεύουν άλλο εκεί στο ΠΑΣΟΚ



Ακόμα δεν έχουν καταλάβει εκεί στο ΠΑΣΟΚ, ότι η «ενότητα», βλάπτει σοβαρά την υγεία; Μετά την πρώτες αντιδράσεις από το δυσμενές αποτέλεσμα άρχισαν να πιπιλίζουν την γνωστή καραμέλα.
Η εσωτερική διάσπαση, που χρόνια τώρα αποτελεί τροχοπέδη στο κόμμα, επιμένουν για χάρη της εξουσία να την βαφτίζουν ενότητα. Γιατί πρέπει να χωρούν όλοι σε ένα κόμμα; Υπάρχουν και αλλά κόμματα και μπορούν να δημιουργηθούν και άλλα.
Έτσι θα εξυγιανθεί η πολιτική ζωή του τόπου, με κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων που θα έχουν ταυτότητα και συνοχή.
Ας μην το παιδεύουν άλλο στο ΠΑΣΟΚ έχει κουράσει αυτή η Ιστορία.
…………………………………………………………………………………………..
Οι δηλώσεις, στελεχών του ΠΑΣΟΚ αυτές τις μέρες, μου θύμισαν ένα παλιότερο απόσπασμα, που σε μια περίοδο κυριαρχίας του ψευδούς, το είχα αφιερώσει στον συντονιστή της Τοπικής οργάνωσης. Το απόσπασμα είναι από σχολιασμό, σε μουσική εκπομπή.
«Όταν δεν μπορείς να πεις αυτό που θες, μεγαλώνεις γρήγορα και ξαφνικά αποστρέφεσαι τους καθρέπτες, που δείχνουν τα μαλλιά σου γκρίζα, βρίσκεις νέους φίλους, καινούρια αγάπη και ταξιδεύεις τα χρόνια σου, στο βαγόνι αποσκευών. Έχεις ότι χρειάζεται για την πρώτη θέση, αλλά δεν το παραχωρείς στον εαυτό σου. Τον τιμωρείς που προτίμησε τις άδεις μέρες, το άδειο σώμα, από φόβο μήπως η λέξη που σκάλωσε στα δόντια σου και δεν έβγαινε με τίποτα έβρισκε ανταπόκριση. Αχ τι αισθηματικά ιδεολογήματα στηρίξαμε πάνω στις στερήσεις μας, πόσες αρνήσεις δεν εφηύραμε προκειμένου να επιβεβαιώσουμε τον τρόμο μας για την αρχέτυπη απόρριψη»
…………………………………………………………………………………………..
Μπορεί να προσαρμοστεί, σε όποιο Πινόκιο των ημερών.

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2007

Ολαρία - α, ολαρά



Μετά την εμφάνιση Βενιζέλου, έχω ένα λόγο παραπάνω να εκφράσω την συμπάθεια μου και την συμπαράσταση μου στο Γεώργιο Παπανδρέου.
Δικαιολογημένα οι τελευταίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ προκαλούν το ενδιαφέρον όχι μόνο των μελών και των ψηφοφόρων του κόμματος, αλλά και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.
Ο εκφυλισμός και η αποδόμηση του ΠΑΣΟΚ έχει ξεκινήσει σταδιακά εδώ και χρόνια και όπως φαίνεται, στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα δρομολογηθούν εξελίξεις για οριστικό ξεκαθάρισμα
Οι ευθύνες του σημερινού αρχηγού, πέρα από την εκλογική ήττα, εστιάζονται στο γεγονός, ότι ενώ είχε την ευκαιρία στο χρόνο που προηγήθηκε να καθαρίσει το τοπίο, άφησε αυτούς που αποδοκίμασε ο Λαός στις εκλογές του 2004 να ξανασηκώσουν κεφάλι και σήμερα να βρίσκονται πάλι στο προσκήνιο
Δεν ξέρω ποιες θα είναι οι εξελίξεις, όποιες και να ναι πάντως γενούν ελπίδες, όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ αλλά για μια αριστερά και αυτό ευελπιστώ, ισχυρότερη.
Για την ώρα ας χορέψουμε , και ας τραγουδήσουμε στους ρυθμούς του Διονύση Σαββόπουλου. ( Από το Βρώμικο Ψωμί)

Ολαρί - α, ο λα ρά, χιόνι πέφτει από ψηλάχιόνι πέφτει και σκεπάζει την αυλή μας, το μυαλό μου φτερουγίζει μακριάχιόνι πέφτει και σκεπάζει τη σκεπή μας και το άρρωστο σκυλί μας ξεψυχάΟλαρία - ολαρά, μαύρο τύμπανο χτυπάτα παιδιά που αγαπούν τα στρατιωτάκια, τ’ αλογάκια και τα ξύλινα σπαθιάβρικολάκιασαν σε τούτα τα στιχάκια, έλα μέσα και μίλα πιο σιγάΟλαρία - ολαρά, δάγκωσε με πιο βαθιάΑχ, ο Όλιβερ Τουίστ χαμογελάει και ο Χίτλερ του χαϊδεύει τα μαλλιάδιαμαντένιο δαχτυλίδι του φοράει και πετούν αγκαλιασμένοι μακριάΟλαρία - ολαρά, με σουραύλια και βιολιάθα βρεθούμε όλοι μαζί στο πανηγύρι, θα ‘ναι όλη η παλιά μας συντροφιάκαι θα πιούμε από το ίδιο το ποτήρι και την πιο πικρή γουλιάΟλαρία - ολαρά, γύρω - γύρω τα παιδιάο μαρκήσιος Ντε Σαντ μ’ ένα χίπη, ο φονιάς με το θύμα αγκαλιάο γραμματέας μαζί με τον αλήτη κι η παρθένα με τον σατανάΌλα είναι μακρινά κι ευτυχισμένακαι το χιόνι πέφτει από ψηλάτα ζευγάρια στροβιλίζονται πιο πέρακι η κοπέλα μου αστράφτει από χαρά




.

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2007

Η ρωγμή έγινε χαραμάδα




Η πρώτη σκέψη μετά τα εκλογικά αποτελέσματα: δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Υπήρξε ένας απόλυτος συγχρονισμός του εκλογικού σώματος ώστε να στείλει πολλαπλά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.
Επειδή η στήλη δεν μου παρέχει την δυνατότητα ανάλυσης, θα επιχειρήσω τηλεγραφικά.
…………………………………………………………………………………………..

Ο δικομματισμός ηττήθηκε, δεν χρειάζεται δεύτερη σκέψη από την στιγμή που μειώθηκαν τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων.
…………………………………………………………………………………………..
Η Αριστερά ενισχύθηκε σημαντικά και σε ποσοστά και σε βουλευτικές έδρες.
…………………………………………………………………………………………..
Η Ν.Δ είναι υποχρεωμένη να κυβερνήσει με την εύθραυστη πλειοψηφία των 152 βουλευτών
…………………………………………………………………………………………..

Το ΠΑΣΟΚ υπέστη την αναγκαία συντριβή, ώστε να καταφέρει να αποκτήσει ταυτότητα, να συγκροτηθεί σε κόμμα και να ασκήσει το ρόλο του.
…………………………………………………………………………………………
Σε τοπικό επίπεδο, το ΚΚΕ εξέλεξε βουλευτή. Πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση αριστερός βουλευτής στην Κέρκυρα και μάλιστα με ποσοστό που αγγίζει το 15%. Ενισχύθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ η άκρα δεξιά του Καρατζαφέρη αν ψήφιζε μόνο η Κέρκυρα, δεν θα έμπαινε στη βουλή.
…………………………………………………………………………………………..
Η Ν.Δ έχασε ένα βουλευτή και το ποσοστό της μειώθηκε πέρα του πανελλαδικού. Οι δυο κυβερνητικοί βουλευτές της προηγούμενης τετραετίας πήραν σαφή μηνύματα. Ο ένας καταποντίστηκε, και ο άλλος που εκλέχθηκε αισθάνεται την ανάσα, του πρωτοεμφανιζόμενου κ. Γκίκα.
…………………………………………………………………………………………..
Το ΠΑΣΟΚ και στην Κέρκυρα υπέστη συντριβή, συγκεντρώνοντας το μικρότερο ποσοστό των τελευταίων τριάντα χρόνων. Τιμωρήθηκε για την αλόγιστη πολιτική του όλα αυτά τα χρόνια, και για την ανυπαρξία της κομματικής του ηγεσίας.
…………………………………………………………………………………………..

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επανεξελέγη πανηγυρικά επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία της, αφού συγκέντρωσε αριθμών ψήφων σχεδόν όσο όλοι οι άλλοι μαζί συνυποψήφιοι της.
…………………………………………………………………………………………..
Μια ρωγμή ζήτησα, στα θεμέλια του δικομματισμού και ο σοφός Λαός μου έκανε το χατίρι, ολόκληρη χαραμάδα άνοιξε, τέτοια που μπορεί να τον γκρεμίσει.


.

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...